Resnica o pasji hrani

Avtor admin82 26/02/2017 0 Komentar(ji) Zanimivo o psih,Primerjava pasje hrane,

ČAS JE ZA RESNICO O PASJI HRANI

MARSIKATERA PASJA HRANA SI NE ZASLUŽI BITI HRANA

 

Lastniki psov, s čim hranite svoje štirinožne prijatelje?

Proizvajalci hrane za pse svoje proizvode radi označujejo z besedami vrhunsko in kakovostno. Pogosto pa se izkaže, da se za temi besedami skrivajo zgolj cenena polnila, dodana barvila, arome in konzervansi. Gre za sestavine, ki v vrhunski hrani za pse nimajo kaj iskati, nekatere med njimi pa so za pse celo škodljive.
 

Postrezite psu resnično kakovost in ga odrešite zdravstvenih težav.

Ste vedeli, da je zaporedno ponavljanje bolezenskih težav z žlezami pri psih velikokrat povezano s preobčutljivostjo na hrano? Prav tako je neprimerna prehrana vzrok za vse večje število alergij pri psih. Te in številne druge težave, ki so posledica neprimerne in neprilagojene prehrane pa vodijo do pogoste veterinarske oskrbe ter pomenijo dodatne in nepotrebne stroške za lastnike psov.

Prav zato je veliko bolj smiselno in seveda tudi zdravo psa hraniti z resnično vrhunsko hipoalergeno pasjo hrano, ki bo vašemu kosmatincu prihranila marsikatero težavo, vam pa čas in denar.


Na kaj je potrebno paziti pri izbiri hrane za psa?


Umetni dodatki
nimajo hranilne vrednosti, so pa lahko škodljivi za psa. Nekateri proizvajalci uporabljajo naravne dodatke v svojih izdelkih, vendar so ti običajno dražji. 

Zavajajoče označevanje
Hrana mora vsebovati minimalno 4 % piščanca, da se lahko po njem poimenuje. Pogosto pa hrane izpolnjujejo zgolj minimalne zakonske zahteve in delajo krivico boljšim proizvodom, ki imajo bistveno večje vsebnosti mesa, kar je za psa seveda bolje. Priporočamo, da pozorno preverite sestavine v hrani, preden se odločite za nakup. Zaradi nekaj evrov prihranka lahko psu ogrozite zdravje.

Stranski produkti mesa
so nekakovostne beljakovine, saj običajno prihajajo iz delov živali, kot so noge, glave in drobovja. Stranski produkti mesa so ostanki po odstranitvi kakovostnega mesa s kosti. Slikoviteje lahko stranske produkte mesa poimenujemo tudi kot "klavnični odpadki".


Škodljiva cenena polnila
Veliko komercialnih hran za pse vsebuje cenena polnila z minimalno hranilno vrednostjo ali celo brez nje. Sem spadajo pšenica, stranski proizvodi žit, perje, koruza, soja, storži koruze, slama in drugo, nekatera pa so celo škodljiva za vašega psa.

Zakaj je za kakovostno pasjo hrano treba odšteti nekoliko več?
Kakovostne sestavine, ki so za vašega psa tudi bolj zdrave, so seveda nekoliko dražje, a vam na drugi strani prihranijo marsikateri obisk pri veterinarju ali nakup kurativnih proizvodov. Največji podražitveni faktor pa se skriva v dolgi prodajni verigi; tovarna hrane – lastnik blagovne znamke – distributer - prodajalec. Prav slednji so ob želji po velikih zaslužkih velikokrat najmanj pravični, saj pogosto pod visoke cene skrivajo tudi nizko kakovost in jo lažno dvigujejo z različnimi oglasnimi prijemi. Če želite zares odlično hrano po sprejemljivi ceni, vam priporočamo hrano za pse Roni: http://roni.si/hrana-za-pse-roni.


Hrana za pse RONi – hrana, ki bi jo zase izbrali psi.
 

Naj se vaš pes poslovi od alergij.

Se vaš pes pogosto praska? Ima težave s kožo in dlako? Pogosto trpi zaradi vnetih ušes? Vedno več psov težijo različne alergijo, lastniki pa kljub veliki ponudbi hran težko najdejo primerno za svojega psa. Pri RONi-ju imamo rešitev, in sicer hrano z ribo in krompirjem ter naravnim dodatkom allergy-x, ki lajša težave z alergijami. Da omejite vnos možnih alergenov, ima samo 3 bistvene sestavine in kar 44 % ribe. Verjemite, pes vam bo hvaležen.

 

Izberite pravo hrano glede na pasmo vašega psa.

Pri RONi-ju lahko izbirate med hrano za majhne, srednje ali za velike (orjaške) pasme psov, pri čemer je prilagojena velikost briketov in formula. V hrani za velike pasme so denimo večji briketi ter dodani glukozamin, kondroitin in MSM za močne in zdrave sklepe.


Različna hrana za različna življenjska obdobja.

Prehranske navade vaših ljubljenčkov se tekom njihovih življenj spreminjajo, zato je pasja hrana RONi posebej prilagojena posameznim življenjskim obdobjem. Mladički bodo tako uživali v hrani z več beljakovinami, saj jih nujno potrebujejo za svojo rast.

 

Pustite komentar