Mojih top 10 filmov o psih

30/07/2015 0 Komentar(ji) Zanimivo o psih,
Eight_Below_poster

EIGHT BELOW

Nepričakovana nesreča in nenaden prihod hladnega vremena prekineta antarktično odpravo pod vodstvom avanturističnega Jerryja. Ker v reševalnem helikopterju ni dovolj prostora za njegove vlečne pse, jih je prisiljen pustiti v hladni pustinji, kjer morajo 6 mesecev kljubovati smrtonosnemu mrazu, lakoti, divjim sneženim metežem in krvoločnim plenilcem.

Film je posnet po resnični zgodbi.

marley-and-me

MARLEY AND ME

Po poroki se novinarja John in Jenny preselita na Florido, a zaradi tekmovalne narave dela pri konkurenčnih časopisih se njun zakon znajde v težavah. Da bi se priučila družinskega življenja, si omislita simpatičnega labradorca, a mladiček zraste v razgrajaško mrcino. Kljub temu John s pomočjo pasjih vragolij najde nov navdih za pisanje, štirinožni prijatelj pa mlademu paru na zabaven način pomaga prebroditi rojstvo otrok in številne druge življenjske preizkušnje, ki jih še čakajo.

Marleya je upodobilo 22 psov.

101-dalmatinec

101 DALMATINEC

Modna oblikovalka Anita in pisatelj računalniških iger Roger se srečata, zaljubita in se poročita, skupaj z njunima dalmatincema Perdito in Pongom. Vendar mladičke ugrabi Anitina šefinja Cruella De Vil, ki želi iz ukradenih dalmatinčkov narediti plašč. S pomočjo živalskega kraljestva, sta Pongo in Perdita odoločena najti in rešiti vseh devetindevetdeset mladičev od strašnih ugrabiteljev, Jasperja in Horacija.

turnerhooch

TURNER AND HOOCH

Scott Turner ima 3 dni časa na lokalni policijski postaji, preden se preseli v večje mesto, kjer bo dobil nekaj “pravih” policijskih primerov. Scottu Turnerju je dodeljen primer umorjenega Amosa Reeda. Edina priča pri umoru je njegov pes, Hooch, za katerega mora Scott Turner poskrbeti.

hachi

HACHI – A Dog’s Tale

Profesor Parker Wilson se je nekega mrzlega večera vračal s službene poti. Ob prihodu na železniško postajo je naletel na prikupnega mladega psička, ki je taval okoli. Ker ga na postaji niso hoteli vzeti v varstvo do jutra, ga je profesor vzele s sabo domov. Leta so minevala in profesor in Hachiko sta postala velika prijatelja, pes je gospodarja vsakodnevno spremljal do železniške postaje, na poti v službo in ga zvečer tam tudi pričakal, ko je ta prihajal nazaj domov. To početje je postalo nepogrešljiva rutina za oba, psa in njegovega gospodarja.

Film je posnet po resnični zgodbi.

amores-perros

AMORES PERROS – PASJA LJUBEZEN

Pasja ljubezen je ambiciozen in zanimivo zgrajen triptih iz različnih predelov Mexico Cityja: vsi so po svoje edinstveno nevarni. Raziskuje življenja običajnih vlog, ki so postavljeni v nepredvidljive dramatične situacije, podtaknjene na videz nepomembni usodi psa Cofija.

lassie

LASSIE

Kultni junaški škotski ovčar, čigar zgodba se prenaša iz roda v rod, se bo pojavil v remakeu filma Lassie se vrača, ki je bil posnet leta 1943. Govori o psu revne rudarske družine, ki ga po zaprtju rudnika prodajo bogatemu zemljiškemu posestniku.

Po Angliji po dolgem in počez. Neustrašni ovčar pa premaga napornih 800 kilometrov in najde pot domov. Remake filma bo režiral Charles Sturridge, njegovo snemanje pa je napovedano za zgodnjo pomlad. Lassie bo razigrano lajala po travnikih Anglije, Škotske in otoka Man, kjer so napovedana prizorišča snemanja.

Old-Yeller

OLD YELLER

Mlad Travis Coates je prepuščen, da poskrbi za svojo družino na ranču, s svojo mamo in mlajšim bratom, medtem ko je njegov oče na preganjanju goveda. Ko rumen mešanec prihaja nepovabljen k družini, ga Travis ne želi sprejeti. Po seriji prask, ki vključujejo rakune, kače, medvede in vse vrste živali, se Travis nauči ljubiti in spoštovati Old Yellerja, ki ima velik vpliv na njegovo življenje.

white_fang

WHITE FANG

Aljaska v času zlate mrzlice: naivni mladi Jack (Ethan Hawke) leta 1898 pripotuje na območje reke Yukon, kjer naj bi prevzel rudnik svojega umrlega očeta. A kmalu na lastni koži spozna, kakšne nevarnosti pretijo v divjini. Postane namreč tarča treh roparjev. K sreči mu pomoč ponudi izkušeni lovec Alex. Ko pa ga nekoč napade velik medved, mu na pomoč priskoči pogumni štirinožec. Beli očnjak je mešanec psa in volka, z Jackom pa sklene trdno prijateljstvo…

Film je posnet po romanu Jacka Londona.

cujo

CUJO

Donna Trenton je razočarana predmestna gospodinja, katere življenje je v krizi, ko izve za moževo afero. Brett Camber je mlad fant, katerega edina spremljevalka je bernardinka “Cujo”, ki jo ugrizne stekel netopir. Medtem ko je Vic, Donnin mož na poslovnem potovanju in razmišljal o svojih zakonskih težav, Donna in njen 5-letni sin Tad peljeta svojega Pinta za avtomobilsko trgovino očeta Bretta Cambersa… avto se pokvari, in “Cujo” je zelo , zelo bolna…

Film je posnet po knjigi slavnega pisatelja grozljivk, Stephena Kinga.

Pustite komentar

Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php70/sess_4efc1a13c036c8f2ea9e0f58412094a9, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php70) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php70/sess_ce75d4bdcc69b14aac4616c3352d74d2, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php70) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php70/sess_794f464e5245a5fe0675a1c8e84e0136, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php70) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php70/sess_2b2ea28d498c1fc7f2330d94a0c401b2, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php70) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php70/sess_826f4147dfcee591433cb1e0265d4721, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php70) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php70/sess_ae909c72f836ce3b138002bba21f4951, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php70) in /home/tapeforc/public_html/ronitrgovina/system/nitro/core/core.php on line 247