Prijateljstva med psi in drugimi živalmi

Avtor Ines86 14/09/2015 0 Komentar(ji) Zanimivo o psih,

Prijateljstva med psi in drugimi živalmi so zelo zanimiva in nenavadna. Eno izmed takih se je stkalo med slepim bokserjem in gosjo.

 

Znanstveniki se ne morejo zediniti ali je prijateljstvo med živalmi različnih vrst resnično možno ali je to zgolj naključje. Morda splet nekih okoliščin. Eni menijo, da se živali spoprijateljijo kadar ostanejo same in iščejo v drugi živali tolažbo. To se dogaja predvsem v dobi mladičev. Ko odrastejo pa lahko takšno prijateljstvo postane nevarno. Spet drugi pa pravijo, da se prijateljstva stkejo za celo življenje. Opazili so celo znake obžalovanja, ko je ena od živali poginila. Karkoli se že skriva za temi prijateljstvi, priča smo jim vsakodnevno. Razlog, ki tiči za njimi nas tako v resnici niti ne zanima.   

 

Prijateljstvo med psom in mačko

 

Vsi poznate rek, sta kot pes in mačka. Ta par pa dokazuje, da se lahko tudi psi in mačke odlično razumejo. Rosie je mala muca, ki so jo pri starosti treh tednov našli zapuščeno na robu smrti. Najditelji so jo prinesli domov k njihovi psički. Ta je pasme husky, zato je bil to kar tvegan korak, saj imajo huskyji zelo močan lovski nagon. Lilo se je namesto za pregon odločila za pomoč in je Rossie nežno negovala. S tem, ko je Rossie postajala vedno močnejša, se je krepila tudi vez med njima.  

 

Prijateljstvo med psom in gosjo

 

Baks je bokser, ki je zaradi nesreče oslepel. Po nesreči ga je pod svoje okrilje vzela gos Buttons. Z njeno pomočjo je ponovno začel samozavestno hoditi po dvorišču. Buttons ga na vsakem koraku spremlja in ga usmerja z oglašanjem ali pa ga kar potisne v pravo smer. Njuna lastnica pravi, da sta nerazdružljiva in celo skupaj preganjata poštarja.  

 

Prijateljstvo med psom in lisico

 

Na norveškem se je spletlo nenavadno prijateljstvo med psom Tinni in divjo lisico, ki jo je lastnik psa poimenovali Sniffer. Nekega dne sta s Tinnijem med sprehodom v gozdu srečala lisico. Ta se, presenetljivo, ni prestrašila in začelo se je iskreno prijateljstvo. Sedaj se Tinni in Sniffer redno igrata in podita po gozdu. Lastniku Tinnija se je Sniffer tako vtisnil v srce, da je začel s kampanjo proti lovu na lisice zaradi krzna.

 

Prijateljstvo med psom in slonico

 

Eno bolj nenavadnih prijateljstev se je razvilo med slonico Bubbles in črno labradorko Bello. Zelo radi se skupaj igrata v vodi. Bubbles s svojim rilcem meče žogico, Bella pa skoči z njene glave ali hrbta in jo prinese nazaj. Bubbles in Bella sta se spoznali, ko je lastnik psičko zapustil v parku, kjer je za slonico gradil bazen.  

 

Prijateljstvo med psom in delfinom

 

Na Irskem ste lahko priča nenavadnemu prijateljstvu med labradorcem po imenu Ben in delfinom Duggie. Ben se Duggie pridruži v vodi in skupaj plavata. Prijatelja se v vodi igrata in zganjata vragolije tudi več ur skupaj. Lokalni prebivalci so Duggie v pristanišču prvič videli, ko je tja naplavilo poginulega delfina. Menijo, da je bil to njej izbranec in se je vračala v pristanišče zaradi žalovanja. Par je postal na otoku prava atrakcija, saj ju hodijo gledati cele skupine ljudi.  

 

Prijateljstvo med psom in mladički divjih živali

 

Lisha je labradorka, ki živi na ranču v Kongu. Tam se ukvarjajo z reševanjem divjih vrst živali. Lisha je tako pomagala vzgojiti že veliko divjih mladičkov, medtem ko svojih ni imela nikoli. Na ranču pravijo, da je kot most med ljudmi in divjimi živalmi. Mladički se nanjo lažje in prej navežejo kot na ljudi in ko vidijo, da ona ljudem zaupa se tudi sami njim lažje približajo. Skrbela je že za mlade tigre, geparde, pujske, ježevca, pritlikavega povodnega konja in pegasto sovo.  

Pustite komentar