Homeopatija za zdravljenje psa

Avtor Ines86 15/09/2015 0 Komentar(ji) Zanimivo o psih,

 

Homeopatija je varna in povsem naravna metoda zdravljenja. Z njeno pomočjo se v telesu bolnega psa povrne ravnovesje popolnoma varno in brez stranskih učinkov.

Homeopatija je precej nova metoda zdravljenja, ki pa je povsem varna in naravna. Spodbuja imunski sistem psa in mu pomaga, da sam ozdravi nastale bolezni. S homeopatskimi zdravili se lahko zdravi praktično vse bolezni. Poudariti je potrebno, da je zdravljenje neškodljivo in brez stranskih učinkov. V nadaljevanju vam predstavljamo najpogostejša homeopatska zdravila ter kako jih dati psu.

 

Kaj je homeopatija

 

Homeopatija je varna in povsem naravna metoda zdravljenja. Pred približno 200 leti jo je začel razvijati Samuel Hahnemann. Med eksperimentiranjem je ugotovil, da se podobno zdravi s podobnim. Snovi, ki v zdravem telesu povzročijo neke simptome, lahko iste simptome zdravijo v bolnem telesu. Homeopatija spodbuja imunski sistem psa in mu pomaga, da sam ozdravi nastale motnje oziroma bolezni. Bolezen je znak neravnovesja v telesu in ko se ravnovesje povrne, bolezen izgine. Oče homeopatije v veterini je dr. Pitcairn.

Pri homeopatskem zdravljenju je najpomembnejša izbira pravega zdravila. Simptomi in reakcije so pri vsakem psu drugačni. Prav zaradi tega je zdravljenje vedno individualno. Pri določanju pravega zdravila je zelo pomembna komunikacija z lastnikom in opazovanje psa. Le tako lahko homeopat pridobi pomembne informacije, ki bodo pripeljale do izbire primernega zdravila.

Pri homeopatskih zdravilih je pomembna pogostost odmerjanja. Ko se simptomi izboljšajo z dajanjem prenehamo, ob poslabšanju pa nadaljujemo. Pri intenzivnejših boleznih je potrebno zdravilo odmerjati pogosteje. S homeopatskimi zdravili lahko zdravite praktično vse bolezni (vročinska stanja, poškodbe, alergije, kronične bolezni, strahove in fobije, lajšanje raznih bolečin). Psi se na zdravljenje dobro odzovejo.

Homeopatska zdravila so narejena iz živih rastlin in živali, mineralov in drugih produktov. Izdelajo se s potenciranjem pri katerem raste energetska moč zdravila. Potenciranje je poseben postopek redčenja in sočasnega močnega tresenja. Zdravila so neškodljiva in brez stranskih učinkov. Primerna so tudi za mladičke in breje psice.  

 

Kako dati psu homeopatsko zdravilo

 

Homeopatska zdravila so za psa popolnoma varna, saj ne vsebujejo nobenih kemikalij in barvil. Delujejo z imunskim sistemom psa, ne proti njemu in zato ne izzovejo stranskih učinkov. Na voljo so v razredčeni obliki.

Za uspešno zdravljenje je potrebno zagotoviti tudi druge pogoje. Psa je potrebno pravilno hraniti ter odpraviti škodljive vzroke bolezni. Pri zdravljenju lahko prvotno pride do manjšega poslabšanja. Zdravila namreč vplivajo na bolezenske znake, ki so bili pri uporabi uradne medicine z zdravili potlačeni. Ti simptomi se pojavijo v milejši obliki. Prvi znak je izboljšanje splošnega počutja, nato pa začnejo izginjati bolezenski znaki.

Navodila za uspešno dajanje zdravil

  • Psu dajte kroglice ali kapljice direktno v usta.
  • Raztopite jih lahko v majhni količini vode in dajte raztopino direktno v usta.
  • Kroglice lahko zmeljete v prah in ga vsipate psu direktno v usta.
  • Kroglic ne prijemajte z rokami, saj jih lahko nevtralizirate.
  • Zdravil nikoli ne mešajte v hrano ali priboljške.
  • Psu dajte zdravila vsaj 45 minut pred obrokom.
  • Med zdravljenjem s homeopatskimi zdravili se poskušajte izogniti drugim zdravilom. Če želite zdravila uporabljati sočasno se pred tem posvetujte z veterinarjem.
  • Med zdravljenjem s homeopatskimi zdravili psa ni priporočljivo cepiti. O prednostih in slabostih tega se posvetujte z veterinarjem.
  • Homeopatija je medicina energije, zato zdravil ne shranjujte v bližini elektromagnetnih naprav. Shranjujte jih v suhih in temnih prostorih.  

 

 Najpogostejša homeopatska zdravila

 

Apis mellifica ali medonosna čebela se uporablja pri piku čebele in drugih insektov, kadar je mesto pika rdeče in vroče. Zdravilo deluje hitro, ampak ima kratek učinek.

Ledum se uporablja za poškodbe pri vbodnih ranah. Pri psu ga uporabite, če stopi na žebelj ali kak drug koničast predmet. Uporabite ga tudi pri piku ali ugrizu insektov, kjer je mesto pika hladno in oteklo ter pri ugrizu drugih živali.

Arnika se uporablja pri poškodbah, bolečinah in togosti po prevelikem naporu.

 

Silicea ali silicijev dioksid se uporablja pri odstranjevanju tujkov iz kože, kot so, na primer, trske.

 

Arsenicum album ali arzenik se uporablja pri razdraženih prebavilih, ko je prisotno bruhanje in driska, tudi pri zastrupitvi s hrano.

Ruta ali vinska rutica se uporablja pri poškodbah vezi in kit. Izjemno uspešno pri zdravljenju težav s koleni.

 

Borax se uporablja pri lajšanju straha pred ognjemeti ter strelami in grmenjem. Zelo pomembno je, da uporabljate borax homeopatsko zdravilo in ne prah borax iz katerega se zdravilo naredi.

Rhus tox ali strupeni octovec se uporablja za zdravljenje akutnih in kroničnih obolenj. Pri psu ga lahko uporabite pri artritisu, ki se izboljša po gibanju, poškodbah kosti in mišic, rdečih oteklih očeh, infekcijah kože in srbenju kože.

Calendula ali ognjič se v obliki tinkture ali raztopine uporablja za razne infekcije in večje rane na koži. Ima izjemno moč celjenja in celo preprečuje brazgotine. Psu zdravilo dozirate glede na velikost poškodbe. Rane pa izpirate z raztopino.

Hypericum ali šentjanževka se uporablja pri bolečinah, ki so posledica poškodbe živcev. Odlično se obnese kadar psu preveč odščipnete kremplje.

Hepar sulphur ali kalcijev sulfid se uporablja pri zdravljenju bolečih ognojkov in vnetih analnih žlezah. 

Pustite komentar