Nemski ovčar

30/07/2015 0 Komentar(ji) Pasme psov,

Značilnosti pasme nemški ovčar

 

Država izvora: Nemčija
Višina: Samec 60–65 cm Samica 57–60 cm
Teža: Samec 30–40 kg Samica 22–32 kg
Barva: črn z rdečerjavimi, rjavimi, rumenimi, vse do svetlo rumenimi ožigi, enotno črn ali siv
Dlaka: kratka do srednje dolga
Skupina: 1. FCI skupina – Ovčarski in pastirski psi (razen švic. planšarskih psov), številka FCI standarda: 166.
Leglo: 5-10 mladičev
Življenjska doba: 10–12 let
Pogoste bolezni: Displazije kolkov in komolcev
Življenjski prostor: je neobčutljiv za vremenske spremembe, zato je primeren za življenje v pesjaku, vendar bo bolj vesel življenja v notranjih bivalnih prostorih saj je izjemno rad v družbi ljudi.
Pogosta imena za nemške ovčarje: Atila, Khan, Rex, Gypsy, Lolita.
Karakter: Siguren in samozavesten, robusten, naraven in sproščen, pozoren, je fizično in psihično izredno obremenljiv

Inteligenca: Izredno pameten, zelo hitro učljiv.
Učljivost: Izredna, nujno potrebuje dosledno vzgojo in zaposlitev, stik s človekom, potrebno je potrpljenje in razumevanje, je izredno učljiva službena pasma
Čuvaj: dober čuvaj
Otroci: Na sploh kaže dobro in varno socialno vedenje, ob dobri socializaciji razvije dober odnos z ljudmi in z živalmi v svojem domačem okolju.
Kot prvi pes: ne priporočamo, za izkušene lastnike.
Znani nemški ovčarji: BK-9: P.I., I am Legend, RinTinTin, Komisar Rex, Kavik, K-9000, The Hills Have Eyes, Kekec, The Family
Znimivosti: Nemški ovčar (znan tudi kot alzaški ovčar in splošno znan pod imenom »volčjak«) je ena najbolj vsestranskih delovnih oziroma službenih pasjih pasem. Po vsem svetu ga uporabljajo kot čuvaja in lavinskega psa, odlično se obnese tudi kot policijski in vojaški pes kot vodnik za slepe ali kot pastirski pes. Poleg tega sodi med najbolj priljubljene človekove spremljevalce; svojemu gospodarju je neskončno zvest in vdan.

 

O pasmi nemški ovčar

Nemški ovčar na dolgo: Nemški ovčar izvira iz Nemčije. Prvotno je bil mišljen kot ovčarski pes, vendar so ga sčasoma zaradi njegove inteligence začeli uporabljati predvsem kot delovnega psa. Nemški ovčar se namreč odlično obnese kot čuvaj, za psa spremljevalca, sledni pres, uporabljajo ga za reševanje, kot psa terapevta, zelo cenjen pa je tudi v vojski in policiji. Kljub njegovim številnim zmožnostim za delo, pa je tudi izredno zvest in prijazen družinski pes. Uživajo v družbi ljudi in drugih živali.

Nemški ovčar spada med večje pasme. Velik je od 51 do 61 cm in težak od 35 do 40 kg. Seveda je odvisno od spola, samičke so nekoliko manjše, znani pa so tudi primeri, ko pes presega standarde in je lahko tudi večji ali težji od zgoraj naštetega. Zanimivo je, da ima ta pes lahko 3 različne vrste dlake. Lahko je čisto kratka, srednje dolga ali dolga. Najdete ga lahko tudi v številnih barvnih kombinacijah. Najbolj znane so črna z rjavimi ožigi, črna s svetlorumenimi ožigi, črna z rdečerjavimi ožigi, lahko pa je tudi čisto bel, čisto črn ali celo železno siv.

Če si boste omislili nemškega ovčarja boste spoznali, da ste dobili izredno inteligentno bitje. Je izvrsten čuvaj. Pazil bo na vas, vašo družino in vaše imetje. Je zvest in ubogljiv pes. Glede na to, da je to delovna pasma, pa potrebuje veliko zaposlitve. Tako umske, kot tudi fizične. Zato nemški ovčar nikakor ni pasma za bolj lenobnega lastnika.

Če boste želeli prijaznega, intelegentnega in delovnega nemškega ovčarja, ga boste že od male kepice morali pravilno socializirati in z njim veliko delati. Vendar se vam bo trud popolnoma izplačal in videli boste kako ponosni boste nanj.

 

Priporočamo kvalitetno hrano za nemške ovčarje:

Hrana za mladiče: Hrana za mlade pse RONi LB losos
Akcijska cena na dan (pričakovana teža 20kg, starega 6-12 mesecev): 12kg – 0,9225€/dan 
 

Najboljša hrana za nemške ovčarje: Hrana za pse RONi Grain free (Losos s šparglji / Puran in brusnice / Jagnjetina z meto)
Akcijska cena na dan (za 20 kg težkega psa): samo 0.91€ /dan
 

Alternativna hrana za nemške ovčarje: Hrana za pse RONi Losos in krompir
Akcijska cena na dan (za 20 kg težkega psa): samo 0,81 €/dan
 

Najcenejša hrana za nemške ovčarje: Hrana za pse RONi Jagnjetina in riž
Akcijska cena na dan (za 20 kg težkega psa): samo 0.84 €/dan
 

 

Prodaja Nemških ovčarjev:

  • Alt deutch(www.altdeutch.net)

  • San Marco

  • Grof Bob(www.grof-bobi.com)

  • Howieland(www.psarna.si)

  • Izolamar(www.psarnaizolamar.blogspot.com)

  • Perun-Branko Pirc s.p.(www.perun.si)

  • Psarna Davidova(www.davidova.net)

  • Psarna Golobova(www.psarna-golobova.si)

  • Psarna Zeleni Jurij(www.zeleni-jurij.com)

  • Real Canterina(www.real-canterina.net)

 

Pustite komentar