Angleški buldog

Avtor Ines86 15/09/2015 0 Komentar(ji) Pasme psov,

Akcijska cena na dan (pričakovana teža 20kg, starega 6-12 mesecev) samo: 0,92€/dan  

Angleški buldog je prijazen, ljubezniv in lenoben pes, ki vedno pretehta ali se mu splača vaše ukaze izpolniti ali ne.

 

Značilnosti pasme angleški buldog

 

Država izvora: Velika Britanija.
Višina: 30 – 40 cm
Teža: 22 – 24 kg
Barva: vse barve z ožigi, razen črne.
Dlaka: kratka, tanka in gladka. Relativno nezahtevna za negovanje. Dovolj je tedensko krtačenje in kopanje kadar je to resnično potrebno.
Skupina: II. FCI skupina, sekcija 2, standard št. 149.
Leglo: 4 – 5 mladičev.
Življenjska doba: 8 – 10 let.
Pogoste bolezni: izpostavljen je težavam z dihanjem, sapnikom in nosnicami, slabemu vidu in boleznim oči, kožnim boleznim, displaziji komolcev in kolkov, težavam s koleni ter občutljivosti na mraz in vročino.
Življenjski prostor: primeren za življenje v stanovanju ali hiši. Za pesjak niso primerni, saj ne prenašajo dobro temperaturnih ekstremov.
Pogosta imena za angleškega buldoga: Winston, Max, Lord, Ema, Lady, Ginger, Duke, Bela, Alex, Moly, Roxy, Gizmo, Sandy in Gus.
Čuvaj: je zelo teritorialen in zaščitniški, kar ga naredi dobrega čuvaja.
Inteligenca: to je zelo razmišljujoča pasma, ki vedno pretehta svoje možnosti in razmisli o dejanju.

 

Karakter: zanesljiv, zvest in ljubezniv pes. Zelo se naveže na družino in svoj dom ter potrebuje veliko lastnikove pozornosti. V mladosti so živahni, kasneje se pa močno umirijo.
Učljivost: s šolanjem je priporočljivo začeti že pri mladičku, saj znajo biti precej trmasti, poleg tega pa ne prenašajo dobro kaznovanja.
Otroci: primeren za družine z otroki vseh starost, saj je do njih potrpežljiv. V Angliji ga imenujejo tudi 'nurse dog', kar pomeni pes varuška.
Kot prvi pes: priporočamo.
Znani angleški buldogi: angleški buldog je uradna maskota Korpusa mornariške pehote ZDA. Ta pasma je zelo priljubljena tudi med znanimi osebnostmi. Large je bil ljubljenček pop ikone Michael Jacksona, Cesare in Cecilia delata družbo motoristu Valentino Rossiju, Diamond pa Chris Brownu. Ti so le eni izmed mnogih.
Zanimivosti o angleškem buldogu: angleški buldog je ena izmed najbolj priljubljenih maskot univerz in športnih moštev. Čeprav so po naravi lenobni in ne najbolj atletski, je več predstavnikov te pasme pokazalo pravi talent za vožnjo s skateboardom. Angleški buldog lahko z njegovim velikim in težkim telesom potone kot kamen, zato je zelo priporočljivo, da med plavanjem nosi rešilni jopič.

 

 

O pasmi angleški buldog

 

Angleški buldog je britanski pes, ki so ga v preteklosti vzredili iz mastifa, kot vabo za bika. V tedaj zelo priljubljenem športu, se je buldog moral obesiti biku za vrat in se obdržati dokler njegov lastnik bika ni ujel. Ta krut šport so kasneje prepovedali, vendar se tu njegova nesrečna zgodba še ne konča. Angleškega buldoga so nato vpeljali v pasje boje, kjer pa se ni izkazal. Zaradi tega so se rejci odločili, da bodo agresivne pse začeli izločati iz reje. Tako je nastal prijazen družinski pes.

Angleški buldog je prijazen in družinski pes, ki se dobro razume z otroki in drugimi živalmi. Zelo se naveže na svoj dom in lastnika. Če ga dlje časa pustimo samega bo zelo nesrečen. V samoti zna zaradi zapostavljenosti pogristi kakšno izmed vaših stvari. Je pasma, ki ne laja veliko, tudi do tujcev so prijazni, vendar pa bodo njihov prihod vseeno naznanili.

S šolanjem je potrebno začeti že v mladosti, saj znajo biti angleški buldogi precej trmast. Za lastnika je primeren vztrajen, odločen in miren človek, ki zna ravnati z dominantnim psom. Na kaznovanje se ne odziva dobro. Gre za počasno in razmišljajočo pasmo, zato ne smete pričakovati, da bo v pasji šoli blestel. Kljub vsemu pa načeloma zelo rad ugaja svojemu lastniku in se še posebej dobro odzove na pohvale in nagrade. Je dokaj neaktivna pasma in zato primerna za stanovanje. Zadovoljen je že s krajšim dnevnim sprehodom. Paziti pa morate, da se vseeno giba dovolj saj je angleški buldog nagnjen k debelosti. Poleg aktivnosti posvetite posebno pozornost kvalitetni hrani za pse in njenemu odmerjanju.

Angleški buldog je nagnjen k mnogim boleznim. Gensko pogojenim se lahko izognete z izbiro dobrega in odgovornega rejca. Najpogostejše so težave z dihanjem, sapnikom in nosnicami, slabim vidom in boleznimi oči, kožnimi boleznimi, displazijo komolcev in kolkov, s koleni ter občutljivostjo na mraz in vročino. Samičke kar v 80 odstotkih potrebujejo pomoč pri kotitvi v obliki carskega reza, saj imajo mladički zeli široke lobanje. Vodilni vzroki za smrt angleških buldogov so povezani s srcem, rakom in starostjo.

 

Priporočamo kvalitetno hrano za angleškega buldoga  

Hrana za mladiče: Hrana za pse RONi LB puppy losos in krompir

Akcijska cena na dan (pričakovana teža 20kg, starega 6-12 mesecev) samo: 0,92€/dan  

 

Najboljša hrana za angleškega buldoga: Hrana za pse RONi Grain free (Losos s šparglji / Puran in brusnice / Jagnjetina z meto)
Akcijska cena na dan (za 20 kg težkega psa): samo 0.91€ /dan

 

Alternativna hrana za angleškega buldoga: Hrana za pse RONi Losos in krompir

Akcijska cena na dan (za 20 kg težkega psa): samo 0,81 €/dan

 

Vzreditelji angleških buldogov

 

  • Psarna Easy Rolling
  • Psarna JoyEgoist
  • Psarna Kolpariver
  • Psarna Zoja Lucky Eyes
  • Psarna Diamond Blooded
  • Psarna Green MuBev Bulldogs
  • Psarna Simply Perfect

 

Pustite komentar